ONLINE MÉDIA - Ingyen ONLINE TV és ONLINE RÁDIÓ az interneten! Saját webrádió készítése!
INGYEN online TV és RÁDIÓ adók rendszeres frissítéssel!

FELVETT TV MŰSOROK

Kabaré TV
Mese TV

MAGYAR TV CSATORNÁK

Bácska TV
Budapest TV
Cool TV
Duna TV
Duna Autonómia TV
E-Klub TV
Fix TV
FullArts TV
Halom TV
HírTV
HotSpot TV
Magyar ATV
Minimax TV
MTV1
MTV2
M1 Televízió Mátészalka
Nyíregyházi Televízió
Rend Televízió
RTL Klub
SimSport TV
SopronTV
Szeged Városi Televízió
Szombathelyi Televízió
SzuperNetTV
TV2
TV13
Utifilm TV
VitalTV
Zenit TV
Zugló TV

HÍRSZOLGÁLTATÁS

PARTNEREK

Sütemény receptek
 
Online Cégkatalógus

Online Média arrow Online Média arrow Elindult a HDTV MagyarországonElindult a HDTV Magyarországon

PDF Nyomtatás
Írta: Online Média - INGYEN ONLINE TV és rádióadók   
2008. március 29.
Eddig csak beszéltek róla, ma már működik. Magyarországon egy időben indította el a két legnagyobb kábeltévés társaság a HDTV-t.

A UPC digitális szolgáltatásának kereskedelmi bevezetését megelőzően kísérleti HD-adással rukkolt ki. A T-Kábelnél március 11-én már megkötötték az első előfizetői szerződéseket a legújabb nagyfelbontású csatornákat kínáló digitális minicsomagra. A HDTV mindkét két cégnél eltérő csatornakiosztással debütál.
A T-Kábel Magyarország március 11-én a hazai kábeltársaságok közül elsőként vezetett be kereskedelmi HDTV-szolgáltatást Budapesten a Horváth Mihály téri fejállomáshoz kapcsolódó kerületekben, Esztergomban és Dunakeszin. A társaság másfél éve indította el digitális szolgáltatását, erre építve mintegy 10 millió forintos beruházás kellett a nagyfelbontású műsortovábbításhoz. Az új HD-minicsomag háromcsatornás. A Filmbox HD Közép-Európa első HD minőségű filmcsatornája, amelyen napi 24 órában nézhetők filmek, magyarul. Mellette két angol nyelvű, a történelmi ismeretterjesztő History Channel HD, valamint az amerikai szórakoztató és életmódcsatorna a Voom HD található. A HD-csomagért havi 1990 forintot kell fizetni havonta, e mellé a vételhez szükséges vevőkészülékért plusz 2300 forintos bérleti díjat számláz a cég. Az így több mint 4 ezer forintos havidíjú HDTV igazi prémiumszolgáltatás, ami a T-Kábel vezetője szerint nem baj.
- Valakinek el kellett indítani a versenyt, s ezzel együtt azt a folyamatot, ami lökést ad a műsor- és készülékgyártóknak, valamint megteremeti a szélesebb körű előfizetői igényt - mondta Lipp István, a T-Kábel vezérigazgatója a HDTV debütálása alkalmából tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette, az eladási trendek alapján a most tévékészüléket vásárlóknak körülbelül a fele már LCD- vagy plazmatévét választ, ami a szolgáltatás létjogosultságát jelzi. Év végéig mintegy ezer előfizetőre számít a T-Kábel, az első két szerződést az indulás napjának délelőttjén már megkötötték.

A társaság folyamatosan bővíteni szeretné HD-kínálatát - a tervekben az Eurosport HD és a Magyar Televízió HD-adása szerepel - és később olyan set-top-boxokat is bevezetnek, amelyek alkalmasak lesznek a műsorok rögzítésére is.

A T-Kábelt hamarosan követi a T-Home Tv is: a főváros XI. kerületében lévő VDSL-hálózatán lesz majd elérhető a HDTV - jelentette be Winkler János a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese.

A UPC Magyarország március 10-én kezdte meg nagyfelbontású, digitális HD televíziós kísérleti műsortovábbítását kábelhálózatain, a kereskedelmi HDTV szolgáltatás a műszaki teszteket követően, még márciusban elindul Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Székesfehérváron.

A társaság a nemzetközi tapasztalatok alapján legfontosabbnak tekintett mozi-, sport- és természetfilm-csatornákat kínál majd HD minőségben: elsőként az HBO HD-t, a National Geographic HD-t és a Eurosport HD-t vezeti be. A tervek szerint az idei nyári olimpiai játékokat is nagyfelbontásban, magyar nyelven továbbítja majd előfizetőinek a társaság. A HDTV-szolgáltatásokat egyelőre Budapesten és négy vidéki nagyvárosban indítja el a UPC, így már az első körben csaknem 700.000 háztartás számára elérhetővé válnak a legkorszerűbb technológiával továbbított tévéadások, 2009 végéig pedig a UPC minden szolgáltatási területén, az egész országban lesz lehetőség HDTV-re előfizetni.

Az ügyfeleknek semmilyen kiegészítő berendezést nem kell megvásárolniuk, a nagyfelbontású adások vételéhez szükséges digitális HD médiaboxot a UPC adja. Elérhető lesz beépített műsorrögzítővel felszerelt digitális set-top-box is. Ennek segítségével az előfizetők bármikor megállíthatják és visszatekerhetik az élő tévéadást, illetve egy listából egy gombnyomással rögzíthetik a nagy felbontású HDTV-műsorokat.

Forrás: MKM Hírlevél

Címkék:  HDTV UPC T-Home TV
Utolsó frissítés ( 2008. március 29. )
 
< Előző   Következő >

Online TV nézés ingyen - online RTL Klub, TV2 online, m1, m2, Sport TV csatornák, magyar online tv adók

Az Online Média oldal online TV nézéssel és online rádió hallgatással foglalkozik. Online TV és rádióadók ingyen! 2007 óta működő folyamatosan frissülő TV nézéssel és rádiózással foglalkozó médiaportál. Külföldi és magyar online TV csatornák: M1, M2, Duna TV, RTL Klub, TV2, sportcsatornák stb.

Tévézz az interneten - Online média! TV nézéssel, TV műsorokkal kapcsolatos rendszeresen frissülő hírek és RSS hírszolgáltatás, újdonságok, fórum és csetelési lehetőség TV nézés közben. Sportesemények élő közvetítése, mesefilmek, kabaréfelvételek: Hofi, Markos-Nádas, Fábry, Gálvölgyi-Bajor stb.

KEDVENCEKBE

 

MAGYAR ONLINE TV ADÓK


MAGYAR ONLINE RÁDIÓK


FACEBOOK & GOOGLE
HÍRLEVÉL

Hírlevél beállítások módosítása
Online Média
Regisztráljon a feliratkozás előtt!
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

LETÖLTÉS

 A lejátszáshoz szükséges programok:


ONLINE TV MŰSOR

Magyar Televízió MTV
Magyar Televízió 2, MTV2
Duna Televízió, Duna TV
Duna Autonómia, Duna TV
HírTV
TV2
RTL Klub
Magyar ATV
Budapest TV
BBC Prime

Spam Killer

2004-2015 @ Minden jog fenntartva.  All rights reserved.   Online Média   Ingyenes online TV és rádió adók interneten
Jogi nyilatkozat